Doktor koji sere. Ima li tome lijeka?

Kad je jedan od de Sadeovih likova, vitez od Malte, rekao: Nije dovoljno imati lijepo dupe, to dupe treba i da sere – sigurna sam da je mislio na dupe, a ne na liječnika. Što dakle napraviti s liječnikom koji sere? Ima li tome lijeka?

Uzmimo na primjer subotnji broj Novog lista (27. 8. 2011.) u kojem je objavljen tekst Srčani udar – ubojica žena. Spomenuti tekst donosi mišljenje doktora Marijana Padovana, pročelnika Zavoda za kardiovaskularne bolesti KBC-a Rijeka, mišljenje koje je, kako da kažem, ogromno sranje. Da se to njegovo sranje može obrisati novinskim papirom na kojem je štampano, ne bi bilo problema, ali napisano ostaje. Jedini način na koji možemo makar malo umanjiti njegov smrad, jest da ga proglasimo govnetom, pa da ljudi znaju da ga se klone.

Na upit novinarke o razlozima povećanja kardiovaskularnih oboljenja kod žena, dr. Padovan je vrlo elokventno objasnio kako je za sve kriva emanicipacija: U principu, žensko su srce i mozak, kao dva najvitalnija organa, po prirodi zaštićeniji od koronarnih i vaskularnih bolesti nego kod muškaraca, ali je ženski rod tu prednost dokinuo emanicipacijom jer, kako objašnjava uvaženi liječnik, da bi bile emanicipirane, žene moraju biti pod jednakim stresom kao i muškarci. A taj stres kako dalje doznajemo kod muškaraca nestaje kad dođu kući, a kod žena ne.

Što sam više gledala u te riječi sve mi se više činilo da nemam posla s regularnim sranjem, nego s eksplozivnom dijarejom. I tad mi je sinulo zašto se neke žene groze feminizma: valja brisati sva ta govna! Kome se uopće da mučiti s tuđim beskrajnim sranjima po novinama, na televiziji, drugdje? Kad netko za zdravstvene probleme žena okrivi emanicipaciju bez koje bi žene živjele dugo i sretno, kao u bajci – što reći nego: tako je. Ipak je čovjek doktor, zna valjda o čemu priča.

Na svu sreću, dr. Padovan nije ginekolog, pa mu se možemo bez problema suprotstaviti. Što znači to najvitalniji organi? Kao prvo, ako znate što riječ najvitalniji znači – suviše ste emanicipirane i moguće je da ćete umrijeti od srčanog ili od moždanog udara. Dok su samo muškarci znali i sa znanjem dolazili ženama neznalicama doma na ručak, žene su bile zdravije. Nažalost, ako je vjerovati dr. Padovanu, žene su si dokinule tu zdravstvenu prednost kad su poželjele znati znanje, kad su poželjele glasovati na izborima, kad su poželjele svršiti koji put u krevetu, kad su poželjele imati vlastiti novac i ne ovisiti o mužu. Tad su, umjesto dotadašnjih spolnih bolesti koje bi dobijale od muža, umjesto nervnih slomova i ostalih sitnih, nevidljivih smrtnih bolesti, počele dobijati stres.

I tako sam ja dobila stres od ovog teksta jer sam emanicipirana, jer čitam novine. Da nisam i da ne čitam novine, ne bih bila u neprilici u kojoj sam sada. Živjela bih u blagostanju koje samo patrijarhat pruža. Patrijarhat u kojem je liječnik liječnik, a žena briše samo govna s dječje guzice, ne i ona koja liječnik izusti.

,

2 komentara na “Doktor koji sere. Ima li tome lijeka?”

  1. Da nisi emancipirana, ne bi pisala blog i onda bi imala i jedno sredstvo manje za rješavanje od svog stresa. 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: