Melanholija_ba poklanja

S obzirom na jučerašnji post, ovaj se može činiti pomalo ironičan, ali nije. Ideja je sljedeća: prazne bilježnice i notesi nisu glupost i nisu nepotrebni, naprotiv! Postaju glupost i višak samo kada su precijenjeni, kada se vrednuju više od knjige. (S tim da ima knjiga koje ne vrijede ni papira na kojima su štampane, to svi znamo.) Ukratko, odlučila sam sama napraviti nekoliko notesa – sama sam rezala papir, sama ga šivala i lijepila, sama napravila korice i sada ih želim pokloniti čitateljicama i čitateljima ovog bloga. Crveni i zeleni notes imaju papir težine 75/80 grama, papir u srebrnom je nešto lakši. Broj stranica je posve proizvoljan (nisam brojala), ali definitivno ih nema premalo. Dalje, format je A5, presavijen napola. Pošto su korice tvrde, nije savitljiv.

Stranice su bez linija, tako da se na papirima može i crtati.

Ipak, nisam htjela perpetuirati slinavljenje nad bijelim listovima što mi je izuzetno odbojno, pa sam – pošto je ljeto i svi predlažu knjige za plažu – odlučila predložiti knjige za bilo kad. Pisanje nije ljetna aktivnost, pa ni čitanje ne bi trebalo biti. Svaki sam notes uparila s jednom knjigom i tako ću ih slati. Gledala sam da, u duhu ovog bloga, knjige budu zanimljive i ne budu suviše obimne – knjiga pjesama, knjiga priča i jedna kraća novela.

Prva je knjiga izbor iz poezije Emily Dickinson na engleskom jeziku. (Ne znam kad će izaći moj prijevod u 15 dana, mislim da neće tako skoro. Kad bude – javim.) Napomena za vizualno neuke: notesi su znatno manji od naslovnica uz koje stoje.

Sljedeća je Marguerite Duras – Moderato cantabile (Vuković&Runjić, 2003.)

Treća knjiga: Italo Calvino, Teške ljubavi (Pelago, 2011). Calvino dolazi u paketu s futuristički srebrnim notesom, tako da ono što planirate u njega pisati može biti i nacrt za neki zanimljiv SF roman.

Notesi imaju na poleđini nacrtano _ba, da ne budu bez osobnog pečata.

Moj je poduhvat besplatan za vas, ali za mene nije tako da ću tri notesa + knjige slati nažalost samo na hrvatske adrese zbog poštarine. Ako netko od Bosanaca bude navaljivao, okej – ali onda će se morati strpiti do mog putovanja na sjeveroistok zemlje. Imate sljedećih deset dana da mi se javite mejlom na asjabakic@gmail.com. Paketiće će dobiti tri osobe koje najelokventije objasne zašto notes i pripadajuću knjigu trebam poslati upravo njima ili mi u mejlu prepričaju svoje najuzbudljivije seksualno iskustvo. Poslije deset dana javim kome djed Mraz dolazi i ljeti.

1 Response

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.