Četiri sise krapinske

Sise su divna stvar. Oko toga nema dvojbe. Iako ću uvijek rado stati prva u red da ih dotaknem i pogledam, sise su ipak neodvojiv dio nekoga, a taj mi se netko možda uopće ne dopada. Sise nekoga tko mi se ne sviđa radije ću zaobići. Kao na primjer sise dviju hrvatskih nogometnih navijačica iz Krapine. Problem s dva para sisa koje su uzbudile Hrvatsku ovih dana nije što su bile gole, niti što su podojile nogometnog neprijatelja, Irsku, već što su prikačene za dvije osobe s članskim iskaznicama HDZ-a. Nisu sve sise iste: neke sise zagovaraju ravnopravnost. Takve sise mogu biti gole do mile volje jer propagiraju slobodu. Čudno je, međutim, pustiti sise da vise kad si članica stranke koja uporno govori „ne“ seksualnoj slobodi bilo koje vrste.

Krapinske sise su dobra ilustracija seksualnosti koju zagovara hrvatska desnica. U redu je ponašati se raskalašeno među obučenim frajerima koji, iako su jako veseli i pripiti, ne vade hrvatski kurac da se njime pohvale irskim navijačima. Sve dok su žene te koje se skidaju i usrećuju muškarce svojom golotinjom, nema ničega problematičnog u tome, čak i kad se to događa na javnom mjestu. Sise su simbol dojenja, obitelji. Kad su heteroseksualne i velike, one nikako ne mogu biti loše. One su tek logičan dodatak nogometnom rodoljublju i drugim vrstama muških zanimacija.

Čak su i novinari stali u odbranu krapinskih sisa – kakvo je to, pobogu, licemjerje da se žene prozivaju zbog sisa?! Nek rade s njima što hoće! Nisu nikoga uvrijedile! E, pa mene jesu! Nije mi svejedno koje je političko opredjeljenje tih sisa. Ako su to sise koje drugima govore da svoju golotinju čuvaju za svoja četiri zida, onda neka i one odustanu od egzibicionizma.

Desničarska golotinja, uostalom, nije golotinja koja oslobađa žene, to svi vrlo dobro znamo. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da Irac može lizati hrvatske sise samo zato što je katolik. Voljela bih vidjeti kako bi se te sise postavile da je umjesto s Irskom, Hrvatska igrala s Turskom. Ili s nekom afričkom republikom, ili još gore, da ih je ne-dao-bog lizao neki Srbin.

Zanimljivo je kako se pokušava dokazati kako te sise nisu politički relevantne, da su one zabavni incident koji ide uz prirodu nogometa. Javno pokazivanje sisa HDZ-ovki njihova je privatna stvar i nema veze sa zaposlenjem ili stranačkom pripadnošću. Neće zbog toga biti kažnjene. Ako je tako, dajte da zamislimo sljedeću situaciju. Recimo da su umjesto žena dvojica muškaraca odlučila biti jednako darežljiva, da je Irac umjesto hrvatske sise poljubio nekim slučajem hrvatski kurac. Što bi bilo s uposlenicima u tom slučaju? Da li bi se i dalje govorilo da je sve to njihova privatna stvar ili bi ih brže-bolje otpustili?

Ali ne bojte se. Hrvati tvrde da u nogometu nema pederluka. U nogometu ima samo puno, puno rodoljublja, primitivizma i šovinizma. I krapinskih sisa da potvrde sve klišeje o ženskoj glupavosti.

4 komentara na “Četiri sise krapinske”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: